My parasite

Een groeiende installatie over de genadeloze ontwikkeling van een embryo.
Life&times of my parasite maakte ik tijdens en vlak na de zwangerschap van mijn eerste kind. Het organisme dat in mij groeide zou mij verteren, mocht het nodig zijn. Het zou alles aan mij onttrekken om te overleven. Dit feit zette me aan tot een serie over groeien en profiteren om lucht te geven aan deze verwarrende toestand. Op grote plexiglazen platen of tussen glasplaten tekende ik groeisels, wortels, zaden of vissen. Gekleurde vloeistoffen stroomden door slangen die door de ruimte slingerden.
Dit werk is eerst getoond in New York bij The Drawing Center (met Jovi Schnell en Fritz Welch) en later o.a. Art Amsterdam met met Galerie Tanya Rumpff en the Clementine Gallery (met Dieuwke Spaans en Iris van Dongen door Jhim Lamoree) wederom in NYC.