Requiem bij Voorbaat

Ontferm U

Een stoet beelden werd tijdens Museumnacht in een optocht door het hart van Amsterdam gedragen. Begeleid door fanfaremuziek liepen tientallen vrijwilligers én een koe van het Museumplein naar de Warmoesstraat. De fanfareorkesten speelden nieuwe, voor deze gelegenheid gecomponeerde werken.

Onderweg vanaf een boot, vanuit een raam of balkon werden de beelden ‘toegezongen’ door oa Typhoon, Tommy Wieringa en Michael Moore.

Een kunstwerk bestaat pas als het het daglicht ziet, als iemand anders het ziet. Deze beelden gingen direct uit het atelier de straat op en werden ritueel ingewijd tijdens een omgang door de stad, op weg naar hun tentoonstelling in W139.

www.ontfermu.nl 1 november 2008 ism Floris Tilanus, Henk jan Bouwmeester, W139
Met:
De Amsterdamse Cantorij, Flor

ian de Backere, Yasser Ballemans, Amitai Ben David, Henk Jan Bouwmeester, Elena Beelaerts, Ezequiel Benitez, Kim Weemhoff, Bernard van Beurden, Joost Buis, Martha Colburn, de Dancing Stars, de dragers, David Elders, Fanfare van de eerste liefdesnacht, Maartje Folkeringa, Gijs Frieling, Guido Geelen, Ernst Glerum, Oscar Jan Hoogland, Theo Loevendie, Sachi Miyachi, Michael Moore, Linda Nieuwstad, Hieke Pars, Janfie van Strien, Kees Taal, Mischa van Teeffelen, Floris TIlanus, Typhoon, Mathilde de Vriese, Tommy Wieringa, Friso van Wijck